Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cardinal Live in Expirat Bucuresti – 10.09 – Contemporary-Establishment.Ro

September 10, 2018

Cardinal Live in Expirat Bucuresti - 10.09 - Contemporary-Establishment.Ro

Cardinal Live in Expirat Bucuresti

Luni, 10.09. Open doors: 21:00
Expirat Halele Carol. Sala Compresoarelor
Str. Constantin Istrati 1. https://goo.gl/maps/txYLKnK87o92
Acces: 15 lei – pre-sale / 20 lei – la intrare, în seara evenimentului
Bilete disponibile în pre-sale via iaBilet.ro, aici: https://www.iabilet.ro/site/event/35663/

———-

Cardinal este un proiect de garage rock / psychedelic de pe litoral, născut dintr-o afinitate pentru tot ce înseamnă fuzz, low-end, riffuri hipnotice și împachetat într-o atitudine punk și do-it-yourself care le-a purtat muzica departe. „Noisehead”, EP-ul de debut, a fost lansat în octombrie 2016, când cei 4 băieți din trupă nu aveau nici 18 ani. Înregistrat într-o casă veche din Aviatorilor cu un minim de posibilități și un maxim de entuziasm, „Noisehead” a luat prin surprindere scena muzicală românească, debordând energie adolescentină într-un haos muzical organizat.

După o serie de concerte mai mici în Fabrica, pe 2 iunie Cardinal au cântat la Cobra Fest alături de trupe precum We Lost The Sea, Mental Architects și Meniscus. „Disappearer”, primul lor album, lansat în iulie 2017, le-a făcut muzica auzită prin toată țara și chiar și peste graniță. Turneul de promovare a albumului i-a readus pe băieți prin capitală, unde au avut primul lor concert sold out urmat îndeaproape de al doilea, în orașul lor natal, Constanța.

Piesele de pe „Disappearer”, care dau dovadă de o explorare mult mai amplă a muzicii psych total distorsionate și un stil muzical care a crescut și s-a maturizat odată cu băieții la final de adolescență, combinate cu predecesoarele mai brute de pe „Noisehead”, au răsunat în Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara, cât și Belgrad și Subotica, Serbia.

Cu aer proaspăt în plămâni după o pauză creativă de aproape 1 an, datorată plecării la studiu în străinătate a 2 dintre membri trupei, revenit cu noi concerte sold out în București și Constanța și cu un turneu și mai ambițios, „Homecoming Tour 2018”, ce promovează noul lor single – „Minolta”. Ultima și cea mai semeță oprire a acestui turneu va fi la Expirat București și va închide încă un capitol pentru Cardinal.

Bandcamp: https://cardinal-band.bandcamp.com/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UClxr2XxxjSqBsInu77410dQ

Pentru mai multe evenimente viziteaza si: contemporary-establishment.ro/evenimente

Venue

Expirat
Str. Constantin Istrati 1, 040542 București
Bucuresti, Bucuresti Romania
+ Google Map
Website:
https://www.facebook.com/expiratclub/

Leave a Reply

%d bloggers like this: