Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

3F: François Couturier – Méchali – Laizeau la Jazz Fan Rising – Contemporary-Establishment

December 4, 2018

3F: François Couturier - Méchali - Laizeau la Jazz Fan Rising - Contemporary-Establishment

3F: François Couturier – Méchali – Laizeau la Jazz Fan Rising

Bilete online = > https://goo.gl/3LZ18y

Un trio cu un sound incredibil de elegant, rafinat și atât de melodios ! “Cei trei F.” ai jazz-ului din Franța – François CouturierFrançois Mechali și Francois Laizeau sosesc la București pentru un concert-bijuterie, cu o muzică interpretată rar.

François Couturier are deja armata sa de fani in România. Unii sunt fascinați de pianistul interiorizat, care scrie muzică inspirată de filmele lui Andrei Tarkovski (trei albume de aur la ECM – Nostalghia, Tarkovsky Quartet și Nuit Blanche). Alții de pianul memorabil de pe albumele lui Anouar Brahem أنور ابراهم, alături de care a și concertat la noi în țară. Cu toții – de proiectele cu care ne-a făcut să visăm în cadrul festivalurilor Jazz la Bran, SoNoRo sau Jazz In Church. Printre partenerii săi de scenă s-au numărat Anja Lechner, Jean-Luis Matinier, John McLaughlin, Dominique Pifarely, Palle Daniellson, Jon Christensen, Jean-Paul Celea ș.a.

În proiectul 3F trio, François Couturier se denumește oficial “co-lider”, alături de alți doi tizi ai săi, François Mechali și Francois Laizeau, cu care creează “laolaltă”, „tous ensemble”.

Idea utilizării Musica Callada, liantul care a stat la baza grupului 3 F, a fost a contrabasistului François Mechali, care a relevat “celorlalți doi François” muzica lui Federico Mompou, compozitor catalan. Cu peste 40 de ani de carieră muzicală, Mechali apare pe 60 de albume, în bună parte în calitate de sideman, alături de Enrico Rava, Joachim Kuhn, Anthony Braxton, Steve Lacy, Michel Petrucciani, Kenny Wheeler, Oliver Johnson, Joe McPhee, Mico Nissim ș.a.. Albumele sub semnătură proprie au venit la vârsta maturitătii, împreuna cu interesul său pentru dirijat și pentru compozitia pentru ansambluri orchestrale, dimpreună cu încă o menire, de profesor la Conservator.

Francois Laizeau, este de asemenea un nume nelipsit de pe marile scene de jazz europene, atat in proiecte de jazz (cu Toots Thielmans, Martial Solal, Michel Portal, Dominique Pifarely, George Gruntz, Emmanuel Bex, Didier Levallet) cat si de muzica clasica (Michel Legrand, Natalie Dessay, Jaco Pastorius). Este si el profesor de percuție la Conservator.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz. Cu un “clin d’oeil” către iubitorii de muzică clasică.
______________________________

Pret “early bird” : 80 lei (contingent epuizat)
PRET INTREG: 120 LEI

CUMPARATI BILETE prin www.eventbook.ro sau de la lista de puncte de vanzare de mai jos.
– librăriile Humanitas
– casieria cinema “Elvira Popescu” (Bd. Dacia 77)
– libraria “Kyralina” (str. Biserica Amzei nr. 10)
– casieria eventbook.ro, din str. Ion Brezoianu 21
– orice filiala Banca Transilvania (cu rezervare online prin www.eventbook.ro).

Pentru mai multe evenimenteclipuri live si fotografii viziteaza:

facebook.com/contemporaryestablishment

https://contemporary-establishment.ro/events/

youtube.com/contemporaryestablishmentro

Comanda bilete online pentru evenimentele preferate accesand link-ul => https://goo.gl/4T8BES

Details

Date:
December 4, 2018
Website:
https://www.facebook.com/events/324568235040926/

Organizers

Jazz Fan Rising
Institutul Francez

Venue

Cinema Elvire Popesco
Bd. Dacia nr.77, 020051 București
Bucuresti, Romania
+ Google Map
Website:
https://www.facebook.com/CinemaElvirePopesco/

Leave a Reply