10 lucruri pe care nu le stiai despre TOXICITY – System of a Down

10 lucruri pe care nu le stiai despre TOXICITY – System of a Down

Pe 4 septembrie 2001, System of a Down lansau cel de-al doilea album al lor, Toxicity. Discul, ce a debutat pe locul 1 in clasamentul albumelor Billboard 200, a luat prin surprindere lumile hard-rock si metal cu un tur de forta de piese explozive, printre care se numara bine cunoscutele single-uri “Chop Suey!,” “Toxicity” si “Aerials.”

Epicul album combina abilitatile muzicale pline de experienta cu versuri ce ataca dur politica, ce  nu numai ca au ridicat probleme ale societatii si guvernamentale, dar au provocat si mintile fanilor muzicii. Pana in prezent, ramane unul dintre cele mai bune albume ale secolului 21. Pentru a sarbatori discul-cheie al muzicii trupei SOAD, articolul prezinta o lista cu 10 lucruri (posibil) nestiute despre albumul System of a DownToxicity.

  1. Cuvantul “prison” apare de 33 de ori in versurile piesei “Prison Song.”

“Prison Song,” este piesa ce deschide albumul Toxicity, o piesa ce se razvrateste impotriva numarului de oameni incarcerati in inchisori pe suprafata Americii.  Ataca guvernul pentru inchiderea infractorilor de droguri minori. Probabil ca SOAD au insistat sa isi faca cunoscut punctul de vedere incluzand cuvantul “prison” de 33 de ori in versuri, asta fara a include si cele doua utilizari ale formei de plural “prisons.”

A luat discul de platina in numai sase saptamani.

In timp ce albumul SOAD autointitulat a avut nevoie de 3 ani pentru a ajunge sa vanda un milion de copii, Toxicity a atins aceasta cifra in numai sase saptamani. Intr-un interviu cu ziarul fostului sau liceu, chitaristul Daron Malakian a spus despre vanzarile Toxicity: “Daca lumea spune ca System sunt comerciali pentru ca am vandut milioane de albume, se inseala. Nu pot controla cat de multe CD-uri vindem sau cat de populari devenim.”

  1. “Bounce” a aparut intr-un film Pixar.

Poodle-ul din The Secret Life of Pets este, aparent, un mare metalist, dupa cum arata scena in care ni se prezinta personajul, dand din cap pe piesa “Bounce” de la System of a Down odata ce stapanul sau a plecat de acasa. E ironic faptul ca o piesa de acest gen a fost inclusa pe soundtrack-ul unui film pentru copii, luand in considerare versurile sale — “Everyone gets to play / Runaway, expose / It was so exotic / But just one pogo stick.”

  1. SOAD au inregistrat 33 de piese pe perioada sesiunilorToxicity.

Un numar total de 40 de piese a fost scris pentru Toxicity, cu 33 dintre ele fiind inregistrate in forma completa. Lista finala continea 14 piese, cu multe dintre piesele nefolosite fiind gasite fara permisiune oficiala pe internet sub numele neoficial Toxicity II. Aceste bucati aditionale au constituit ulterior majoritatea urmatorului disc System of a Down, in mod ironic intitulat Steal This Album!

  1. Toate cele trei single-uri au ajuns in clasamentele Top 10 Modern Rock Tracks

Cele 3 single-uri oficiale de pe albumul Toxicity au ajuns in Top 10 Billboard Modern Rock Chart, cu “Chop Suey!” pe locul 7, “Toxicity” pe locul 3 si cu “Aerials” ocupand primul loc. De asemenea, “Aerials” s-a aflat si in topul Mainstream Rock Chart, fiind singura piesa SOAD ce a reusit aceasta performanta pana in prezent.

  1. Serj Tankian a scris sau a co-scris versurile fiecarei piese de pe album.

Frontman-ul Serj Tankian a scris versurile tuturor pieselor de Toxicity, alaturi de Malakian ce a ajutat la scrierea versurilor a sase piese, printre care “Chop Suey!” si “Aerials.” Malakian, cu toate acestea, a scris majoritatea liniilor melodice de pe album, Pe albumele Mezmerize si Hypnotize, Malakian a avut cea mai mare contributie la scrierea versurilor.

  1. A fost in fruntea clasamentului Billboard 200 in saptamana tragicului eveniment cunoscut ca “9/11”.

In timp ce Toxicity a fost lansat pe 4 septembrie, vanzarile din prima saptamana, de 220,000 de bucati, au facut ca albumul sa ajunga in fruntea clasamentului  Billboard 200 in aceeasi saptamana cu evenimentul tragic 9/11. Sincronizarea a adus si mai multe controverse referitor la strigatele de razvratire ale trupei impotriva politicilor guvernamentale prin piesele gasite pe Toxicity.

  1. Piesa “ATWA” are legatura cu Charles Manson.

Una dintre piesele de pe Toxicity care iti raman in cap este “ATWA,” o piesa ce combina strofe melodice cu un refren intens haotic. Acronimul provine de la “Air, Trees, Water, Animals (aer, copaci, apa, animale“) sau “All the Way Alive(viu pana la capat),” si a fost folosit de Charles Manson si de asociatii sai ca o sintagma pentru a promova unitatea vietii pe pamant prin intermediul naturii.

  1. Titlul initial al piesei “Chop Suey!” era “Suicide.”

SOAD alesese initial titlul “Suicide” pentru ceea ce in final a ajuns cunoscut ca “Chop Suey!,” primul single de pe Toxicity. De fapt, cuvintele “We’re rolling suicide” pot fi auzite in primele secunde ale variantei de pe album a piesei. In ciuda schimbarii numelui, piesa a fost retrasa de pe multe posturi radio din cauza sensibilitatii asociate atacurilor de pe 9/11 din acea perioada.

  1. SOAD a refuzat ocazia de a canta “Aerials” la Premiile Grammy.

In timp ce “Chop Suey!” a fost nominalizata la Best Metal Performance pentru Premiile Grammy din 2002, “Aerials” a castigat o nominalizare pentru Best Hard Rock Performance in anul urmator. Malakian spune ca trupa a refuzat sa cante “Aerials” la Grammy-urile din, insitand la acel moment ca, “Asta e ceva ce ar face N*SYNC si Britney Spears, nu System of a Down.”

 

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

PACHETE FOTO VIDEO => https://contemporary-establishment.ro/servicii-foto-video/

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook