Ozzy Osbourne – mutant genetic

Ozzy Osbourne – mutant genetic

In 2010, companian de cercetare Knome din Massachusetts a utilizat o proba de sange prelevata de la Ozzy Osbourne pentru a ii configura codul genetic si a incerca sa afle cum de a reusit sa supravietuiasca atator ani de abuz de droguri si alcool. Cercetatorii de la Knome au sperat ca analizand sangele si ADN-ul lui Ozzy le-ar putea oferi detalii despre cum sunt absorbite drogurile in organism si de ce unele persoane pot supravietui unor doze extreme, iar altele nu. Au descoperit o mutatie noua, pe care nu au mai observat-o pana in prezent, care explica capacitatea lui Osbourne de a consuma alcool in cantitati uriase, precum si alte variatiuni genetice care il predispun la dependente de alcool si droguri.

In noua sa carte, “Pleased to Meet Me: Genes, Germs and the Curious Forces that Make Us Who We Are” (National Geographic), Bill Sullivan, un profesor de la Indiana University School of Medicine, writes ca “Ozzy este intr-adevar un mutant din punct de vedere genetic.” Sullivan prezinta modalitatile incredibile prin care suntem definiti de ADN-ul nostru si de factori biologici care afecteaza in mod dramatic felul in care se exprima genele noastre.

Desi acum nu mai bea si nu mai consuma droguri, Ozzy estimeaza ca facut abuz de droguri si alcool timp de mai bine de 40 de ani, conform Rolling Stone.

In 2003 a fost implicat intr-un accident in urma caruia si-a rupt gatul, iar in urma cu niste ani a fost diagnosticat un o afectiune genetica similara bolii Parkinson.

Anul trecut, Ozzy a vorbit cu cei de la ziarul Orange County Register despre abuzul sau de substante si cum a reusit intr-un final sa se lase “Nu mai beau alcool…nu fumez tutun. Nu iau droguri…Ma simt bine la momentul actual. Stau acum si ma gandesc ‘Cum de credeam ca sa ma duc intr-un bar si sa ma fac praf si sa iau atata cocaina era distractiv?’ Am ajuns sa ma gandesc ca daca acum as avea o arma, o punga cu cocaina si un galon[3.78L] de alcool si ai zice, ‘Alege,’ as alege arma. Pur si simplu nu merita. Nu cred in rezolutiile de Anul Nou, asa ca nu voi face niciuna anul acesta. Sper doar ca Dumnezeu sa ma tina in viata.”

Ozzy a avut o rubrica de sanatate la Sunday Times, in mare parte scrisa de catre co-autorul memoriilor sale, Chris Ayres — in care Ozzy admitea: “Din toate punctele de vedere, sunt un miracol medical. Cand o sa mor, ar trebui sa imi donez corpul la Muzeul de Istorie Naturala [Natural History Museum].”

La inceputul lui aprilie, Ozzy a amanat toate spectacolele din cadrul turneului din 2019, atat in America de Nord, cat si in Europa, pentru a se recupera dupa leziunile suferite in urma accesului recent de pneumonie. Artistul a cazut in casa sa din Los Angeles, agravandu-si leziunile vechi pe care le suferise in accidentul cu ATV-ul din 2003, astfel fiind nevoie de reinterventie chirurgicala.

Majoritatea spectacolelor din 2019, din ceea ce se vrea a fi ultimul turneu mondial complet, au fost reprogramate incepand in februarie 2020. Fanii sunt rugati sa isi pastreze biletele initiale, intrucat acestea vor fi valabile pentru datele reprogramate.

Support Project = > Contemporary-Establishment

VIDEO PHOTO PACKS = > https://contemporary-establishment.ro/servicii-foto-video/

Enter the community of contemporary art supporters by a Like Facebook page