K.K. Downing[ ex- JUDAS PRIEST] inapoi pe scena dupa 10 ani

K.K. Downing[ ex- JUDAS PRIEST] inapoi pe scena dupa 10 ani

Duminica, 11 august, fostul chitarist JUDAS PRIEST, K.K. Downing, s-a alaturat fostului chitarist de la MANOWAR, Ross “The Boss” Friedman pentru patru piese in cadrul festivalului Bloodstock Open Air din Catton Park, Derbyshire, UK. Aceasta a fost prima aparitie live a lui K.K. din 17 octombrie 2009, cand  JUDAS PRIEST a cantat la ultimul spectacol “British Steel 30th Anniversary” din cadrul turneului mondial “Nostradamus” la festivalul Loud Park din Chiba City, Japonia.

Aparitia lui Downing filmata de fani – constannd in piesele clasice PRIEST“Green Manalishi”“Heading Out On The Highway”“Breaking The Law” si “Running Wild” — poate fi vizualizata mai jos.

Anterior concertului, K.K. a declarat: “Sunt foarte incantat si de-abia astept sa impart scena cu Ross The Boss si sa ne salutam toti fanii impreuna. Pentru mine, dupa cum stiti, a trecut mult prea mult timp, asa ca sincer sper sa vad cat mai multe fete familiare la acest eveniment cu adevarat unic. Metal adevarat pentru fanii adevarati ai metalului la cel mai adevarat festival metal din UK. Ramanem impreuna! ”

Downing a parasit PRIEST in 2011 pe motivul conflictelor din trupa, a manaementului precar si a scaderii calitatii performantei. A fost inlocuit de Richie Faulkner, cu aproape trei decade mai tanar decat el.

Vara trecuta, Downing a dezvaluit faptul ca le-a trimis colegilor de trupa doua scrisori diferite de demisie atunci cand s-a hotarat sa plece din JUDAS PRIEST. Prima a fost descrisa ca “o scrisoare de renuntare plina de gratie, ce implica o retragere fara scandal din muzica,” in timp ce a doua era “mai agresiva, expunand toate frustrarile sale in legatura cu anumiti oameni.”

Downing a spus ulterior ca e de parere ca cea de-a doua scrisoare a fost un “motiv cheie” pentru care nu a fost invitat sa se re-alature trupei PRIEST dupa decizia lui Glenn Tipton de a renunta la turnee.

Autobiografia lui Downing, intitulata “Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest”, a fost lansata in septembrie via Da Capo Press.

Membru fondator MANOWARRoss a inregistrat sase albume cu trupa inainte de a pleca in 1988, dupa Kings Of Metal.

ROSS THE BOSS inregistreaza la momentul actual noul sau album, ce se va lansa in 2020 via AFM Records.

Ultimul album al sau, By Blood Sworn, a fost lansat anul trecut, fiind apreciat de critici.

Support Project = > Contemporary-Establishment

VIDEO PHOTO PACKS = > https://contemporary-establishment.ro/servicii-foto-video/

Enter the community of contemporary art supporters by a Like Facebook page

Citeste si:

Rob Halford[JUDAS PRIEST] – “Niciodata nu sunt complet multumit”

Cor de copii, JUDAS PRIEST si DIO – ce au in comun