Kirk Hammett[METALLICA] – a doua piesa clasica

Kirk Hammett[METALLICA] – a doua piesa clasica

Conform The Pulse Of Radio, chitaristul Kirk Hammett de la trupa METALLICA tocmai a terminat de compus cea de-a doua piesa clasica a sa impreuna cu sotia sa LaniHammett a dezvaluit noutatile la muzeul Royal Ontario si Toronto in data de 24 iulie, ca parte a evenimentului de lansare a “It’s Alive! Classic Horror and Sci-Fi Art From The Kirk Hammett Collection”, o expozitie de suveniruri horror din vasta colectie personala a lui Hammett.

Muzica scrisa de cuplu are rolul de a ilustra sentimentele pe care oamenii le preiau de la posterele din cadrul expozitiei – printre care postere clasice pentru filme precum “Dracula”“Frankenstein”“Barbarella”“Bride Of Frankenstein”“Creature From The Black Lagoon”“Invasion Of The Saucer-Men”“King Kong” si “Abbott And Costello Meet Frankenstein”.

Hammett a spus despre noua piesa, “The Jinn”: “Va ajunge la muzeu curand, la un moment dat… Titlul ‘The Jinn’ speram ca va crea starea necesara pentru felul in care experimentezi muzica, deoarece spune povestea unui dijin( ’the jinn’) [termen din Orientul Mijlociu pentru duh].”

Hammett a compus prima sa piesa clasica, “Maiden & The Monster”, pentru expozitia sa inaugurala “It’s Alive!” din 2017 de la Peabody Essex Museum din Salem, Massachusetts.

Hammett explica: “Incep sa ma implic din ce in ce mai mult in muzica clasica, compozitori clasici, iar o multime din compozitorii clasici au acoperit genul horror. Vreau sa incep sa orchestrez muzica si sa spun povesti muzicale prin muzica, cam in acelasi fel in care tipii astia clasici au facut in secolul 19, in secolul 20. ”

Hammett spunea cu ceva timp in urma celor de la The Pulse Of Radio de ce si-a impartasit colectia in anii recenti la festivaluri, propria sa colectia si o carte din 2012. “E o anumita parte in a fi colectionar, stii, care se bazeaza pe egoism. Stii, cumperi lucruri pentru tine. Colectionezi lucruri pentru tine. Stii, mereu am fost constient de chestia asta, stii, aspectul egoist al colectionarii, iar dupa o vreme, am ajuns la un punct unde pur si simplu m-am decis sa incep sa fiu generos. Voiam sa imi impartasesc colectia cu oameni care sunt pasionati de genul asta de lucruri.”

Hammett a lansat in 2012 o carte intitulata Too Much Horror Business ce cuprindea poze ale colectiei sale enorma de suveniruri cu monstri sau din sfera horror.

A expus o parte din colectia sa in expozitia “Kirk’s Crypt” din cadrul festivalurilor Orion Music + More din 2012 si 2013.

Chitaristul METALLICA este totodata organizatorul conventiei horror Fear FestEvil.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

PACHETE FOTO VIDEO => https://contemporary-establishment.ro/servicii-foto-video/