David Draiman[DISTURBED] despre Roger Waters si antisemitism

David Draiman[DISTURBED] despre Roger Waters si antisemitism

David Draiman  de la DISTURBED, care are origini evreiesti, a vorbit inca o data despre si impotriva unei miscari internationale in continua crestere, ce are ca tinta principala Israelul.

Un numar de artisti, printre care si Roger Waters, au fost foarte vocali in a-si exprima suportul campaniei Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), ce cere exercitarea de presiune economica asupra Israelului pentru oprirea ocupatiei pamanturilor Palestiniene, oferirea cetatenilor arabi drepturi egale si recunoasterea dreptului de reintoarcere a refugiatilor palestinieni. Recent s-a adresat artistilor, fanilor si mijoacelor de broadcasting sa se boicoteze Concursul Eurovision Song Contest din Tel Aviv, argumentand ca pur si simplu sa adauga politicilor “whitewashing ale  Israelului fata de palestinienii din arguing it amounted to “whitewashing” Israel’s policies towards Palestinians din vestul ocupat si din Fasia Gaza.

Intrebat de cei de la emisiunea radio din Israel “Met Al Metal” despre parerea lui cu privire la boicotul din Israel al unor artisti, Draiman a zis (audio la finalul articolului): “E ca un cancer care se extinde, din pacate, mana in mana cu o extindere rapida a antisemitismului la nivel global. Sunt doar niste antisemiti in costume – chiar sunt. Pur si simplu cauta orice fel de scuze ca sa demonizeze. Nu ma intelegeti gresit – cred ca oricine are dreptul la opinie, o opinie educata, care sa critice orice guvern de pe suprafata pamantului. ”

“Nu conteaza despre ce guvern vorbesti. Nicio tara nu este complet inocenta in ceea ce priveste raul la orice nivel. Dumnezeu stie ca Statele Unite clar nu sunt. Dumnezeu stie ca Germania nu e. Dumnezeu stie ca Marea Britanie nu e. Dumnezeu stie ca mare parte din Europa nu e – toate aceste tari care, in diferite ocazii, tind sa pretinda ca sunt mai sfinte decat altele. ” continua el.

“La sfarsitul zilei, indiferent daca esti de acord cu toate politicile ale gurvernului actual al Israelului sau nu, nu poti sa tragi la raspundere o intreaga natiune si o intreaga populatie si o intreaga societate. Cred ca cei din Israel, la fel ca cei mai multi oameni de pe plantela, vor pur si simplu sa isi traiasca vietile in pace. Daca oportunitatea ar exista, am sari sa prindem ocazia – toti am face asta. Dar ai nevoie de un partener pentru pace, si administratia din partea palestiniana nu a fost un partener pentru pace de cand a existat un popor palestinian. Asa ca ai nevoie de doi ca sa dansezi tango. ”

“Si pe langa asta, chiar si dintr-o perspectiva pur filosofica, ce rezolvi boicotand o tara sau un popor? E asta o cale ca sa reusesti o schimbare reala? Nu o sa ajungi nicaieri. Singura cale de a realiza si mentine o schimbare, de a aduce oamenii impreuna, nu e prin a crea discreptante si demonizari mai mari. E prin crearea de legaturi, prin dialoguri, prind schimburi culturale si de idei. ”

“Intreaga notiune ca, oh, aceasta unica tara din intreaga lume, atunci cand ai tari precum China si Rusia si tari prin intregul continent African si pe cel Sud American care comit cele mai grave atrocitati in ziua moderna, care sunt complet anti-LGBTQ, nu au niciun concept concret al adevaretelor drepturi umane, care si-au brutalizat cetatenii, au o coruptie masiva, sunt poate unele dintre cele mai diabolice dictaturi din lume,” a adaugat Draiman . “Dar singura democratie adevarata din Orientul Mijlociu, acea tara cu cea mai mare parada ’pride’ din intregul Orient Mijlociu, singura tara care e acuzata in mod continuu de apartheid si care totusi are cetatenti arabi-israeliti in Knesset [parlamantul Israelian] e pusa pe blocul de taiere de catre acesti nazisti ai zilelor moderne.”

Intrebat daca da fost abordat de catre BDS referitor la viitorul concert DISTURBED din Israel, Draiman a spus: “Nu ar indrazni sa se apropie de mine. Stiu mai bine de atat. Am fost foarte, foarte vocal de-a lungul anilor despre originile mele, de unde vin, cata familie am in Israel si cat de mult sustin Israelul. Cred ca stiu ca pur si simplu si-ar usca gura degeaba. Nu ma intelegeti gresit – am avut cateva interactiuni pe social media si cateva e-mailuri pe ici, pe colo de la cativa oameni foarte draguti care decid  ca niste jargon negativ ma poate bulversa in orice difreactia, forma sau fel, dar nu poate..”

Draiman a mai directionat foarte mult din aceste idei catre Waters, unul dintre cei mai infocati aparatori ai unui boicot cultural al Israelului, a carui parere despre Orientul Mijlociu s-a schimbat dupa o vizita in 2006 in Israel, unde Watersa a cantat la un spectacol de la finalului turneului sau “Dark Side Of The Moon Live” .

“Omul e atat de deziluzional, atat de prins in propria psihoza si in propria ura deghizata sub forma acestei campanii BDS ,” afirma artistul de la DISTURBED . “Tipul e un om foarte bolnav. ”

“A cantat [in Israel] si a inventat povesti despre Israel — povesti incorecte. Nu stiu daca l-ati auzit incercand sa continua si sa spuna cum, in timpul acelei unice prestatii, a incercat sa se adreseze publicului din Israel si sa ceara pace si ca ar fi fost primit cu negativism si huiduieli, si ma rog, si dupa ei au continuat si au aratat filmarea de la acel eveniment de acum multi ani, si fanii din Israel, toti incurajau pacea. ”

“Deziluzia omului este severa,” Draiman a adaugat. “Asta e un om care tocmai a sarbatorit primirea unei chitari de la Nicolás Maduro din Venezuela, pentru numele lui Dumnezeu — unul dintre cei mai brutali dictatori ai lunii, care si-a masacrat propriul popor, si-a infometat proprii oameni. Asta e eroul omului. Apara cei mai malefici dictactori din lume – il apara pe Maduro, il apara Putin. Apara pe oricine ar putea fi vazut ca socialist sau comunist. Ar lua apararea pana si regimului Syrian si a dictatorului He defends anybody that can be viewed as socialist or communist. He’ll even defend the Assad, pentru numele lui Dumnezeu. Nu stiu ce a luat, in materie de droguri, pe parcursul vietii, dar orice ar fi luat i-a cam prajit niste neuroni. Omul nu mai are toate tiglele pe casa. ”

DISTURBED canta astazi pentru prima oara in Israel.

Chiar daca David a vizitat tara de nenumarate ori, acesta va fi primul concert DISTURBED in statul evreiesc.

Ambii bunici maternali ai lui Draiman au fost supravietuitori ai lagarului de concentratie  Bergen-Belsen, in timp ce multe alte rude din partea mamei sale au fost omorate de catre nazisti .

Piesa DISTURBED intitulata “Never Again”, de pe albumul din 2010, “Asylum” , a fost scrisa despre Holocaust si ii trage la raspundere pe toti cei care inca neaga existenta acestuia.

Muzeul Holocaustului din Statele Unite prezinta si inregistrarea realizata de Draiman in cadrul podcastului “Voices On Anti-Semitism”.

Draiman s-a luptat in trecut cu troll-uri de pe Twitter de la oameni care l-au hartuit pe tema parerilor sale uneori controversate in privinta Israelului si a conflictului in plina desfasurare cu Palestina. Draiman a avut numeroase schimburi de replici cu followeri de pe Twitter, dintre care unii dintre ei cred ca Israelul nu este lipsit de vina in ceea ce priveste conflicul cu Palestina.

Sustine Contemporary-Establishment

PACHETE FOTO VIDEO => https://contemporary-establishment.ro/servicii-foto-video/