Brian May despre Bohemian Rhapsody – hit fara profit?

Brian May despre Bohemian Rhapsody – hit fara profit?

Bohemian Rhapsody a fost unul dintre cele mai mari fenomene culturale ale acestei decade, fiind premiat cu multiple Academy Awards si Golden Globe Awards, cu un castig de peste $900 million in intreaga lume. In ciuda succesului enorm, chitaristul Queen, Brian May, afirma ca trupa nu a castigat absolut nimic de pe urma filmului.

Cum ar putea biopic-ul cu cele mai mari incasari din toate timpurile sa isi lase muza fara niciun ban? Brian May a adus in discutie problema financiara din chestiunea Bohemian Rhapsody intr-un interviu cu BBC Radio 2.

“A fost o indelungata munca din dragoste — aproape 12 ani de dezvoltare, presupun. Ne-am gandit ca o sa iasa bine in final si ne-am simtit bine referitor la asta, dar nu am realizat ca ar putea sa mearga chiar atat de bine” afirma May. “Este incredibil la nivel global. E, gen, un film de un miliard de dolari. Chiar mi-a venit sa rad zilele trecute, pentru ca in ziar scria cum ca ne imbogatim de pe urma filmului astuia. De-ar sti macar..”

Chitaristul adauga „Am luat legatura cu un contabil zilele trecute si am aflat ca nu am obtinut nici macar un penny din incasari. Cat de mare hit trebuie sa fie un film pana sa obtii bani? Sunt atat de multi oameni implicati, încat lumea nu isi da seama cat revine cui, dar feeling-ul este grozav – faptul ca este lansat si cred ca Freddie [Mercury] este reprezentat cu demnitate, fara vreo editare a imaginii sale. ”Imagine similară

Chiar dacă Queen nu a obţinut profit din film, vanzarile sale de albume au crescut exponential, odata cu lansarea peliculei. Coloana sonora a productiei a devenit cel mai bine clasat album Queen din topuri din ultimii 40 de ani, in timp ce compilatiile “Greatest Hits” si “Platinum Collection” au intrat în Billboard Top 10 in acelasi timp. Totodata, piesa „Bohemian Rhapsody” a devenit una din cele mai difuzate piese de rock clasic din totdeauna.

 

Pentru mai multe evenimenteclipuri live , rock music cd’s & Vinyl’s viziteaza:

Magazin online => https://contemporary-establishment.ro/magazin-online

Event Planner => https://contemporary-establishment.ro/events/

PACHETE FOTO VIDEO IEFTINE => https://contemporary-establishment.ro/category/pachete-foto-video/

Event Tickets Online – Acceseaza link-ul => Bilete-Evenimente