Game of Thrones si Fender – ce au in comun

Game of Thrones si Fender – ce au in comun

 

Cu ocazia debutului sezonului opt, sezonul final,  al faimosului serial Game of Thrones, Fender a colaborat cu HBO pentru crearea a trei chitare masterbuilt. Trio-ul, cunoscut ca Game of Thrones Sigil Collection, include marci Game of Thrones™ precum House Stark Telecaster® ,  House Lannister, Jaguar® si House Targaryen Stratocaster®.

Asa cum indica si numele lor, fiecare chitara incorporeaza elemente inspirate din marile familii, indragite, urite sau controversate ale seriei– lupii Nordului din casa Stark, leii Lannister din King’s Landing sau dragonii Vechii Valyrii ai familiei Targaryen.

Imagini pentru thrones guitars

Aceste chitare unicat sunt create pe comanda via Fender Custom Shop si pentru marea incantare a fanilor serialului, dar si a chitaristilor, aduc la viata spiritul fiecarei case, datorita designului plin de detalii intricate si a materialelor deosebite folosite pentru proiect.

In ceea ce priveste realizarea celor trei instrumente, Justin Norvell, Vicepresedinte Exectuiv Fender, afirma ca „A fost o calatorie ce a durat 2 ani – majoritatea timpului petrecuta in faza de realizare a conceptului, incercand sa gasim o modalitate cool si autentica de a aduce doua lucruri diferite impreuna. Am colaborat indeaproape cu D.B.Weiss, creatorul Game of Thronessi un avid chitarist, pentru a ne asigura ca viziunea noastra, designul si materialele reflecta intocmai identitatea fiecarei case. Ca fani ai seriei, nu am fi putut fi mai fericiti de rezultatul final si de tot parteneriatul desfasurat.”.

Fan avid al serialului, mesterul principal Ron Thorn si-a folosit vasta experienta in domeniu pentru a onora unul dintre preferatele lui in materie de televiziune. „Pur si simplu am considerat ca eram omul potrivit pentru asta” a zis Thorn. „De fapt, daca orice alt om ar fi primit proiectul, as fi fost incredibil de invidios. As fi dat tarcoale zilnic pe acolo si ar fi trebuit sa fiu mereu trimis la plimbare. Nu ar fi putut sa mi se potriveasca mai bine, sa fie mai mult eu, in ceea ce priveste munca mea cu chitarele”

„Winter Is Coming”

Chitara Stark, un Telecaster, este imbracata in cenusiul specific peisajului de la Winterfell – resedinta Stark. Cele doua nuante, „Gray Wolf” de pe fata si spate, respectiv „Raven Black” de pe laterale, sunt separate printr-o margine de argint decorativa. Neck-ul de artar cu fingerboard-ul de abanos. Pe pickboard troneaza  relieful sigiliului casei Stark – lupul stravechi ( Direwolf ), iar o varianta mai mica, din argint veritabil, este gravata manual pe primul fret.

D.B. Weiss, considera ca se potriveste de minune spiritului nordicilor – „Telecaster-ul pare genul de instrument la care canta baietii buni.Cei din familia Stark au integraritatea aia tipica, abordarea fara pic de aiureli fara sens, si cred ca Telecasterul transmite asta.”.

„Hear Me Roar”

Jaguar-ul casei Lannister este la fel de opulent ca Fortareata Rosie din King’s Landing a acestora. Corpul usor, realizat din anin prezinta pe ambele fete  foite de aur de 24k, in care sunt gravate laser detalii ornamentale. Aceleasi gravuri in foita de aur se pot observa si pe fata headstock-ului. Componentele hardware sunt si ele realizate din aur. La fel ca la Telecaster, si chitara Lannister infatiseaza lupul mandru specific casei – gravat in alama pe primul fret, cat si pe pickguard-ul placat cu aur.

„Jaguar-ul Lannister pare cumva mai elegant. Imi aduc aminte, cand eram mic, Jaguar-ul era fenderul cu cele mai multe ornamente si detalii pe el si simt ca familia Lannister sunt genul de familie foarte suflata in aur” spune Weiss.

„Fire and Blood”

Pentru a onora familia Targaryen, Stratocaster-ul atribuit lor vine cu un corp de anin, cu „solzi de dragon”, imbracat in vopsea „Dragonglass Black” cu aspect de satin, finisata cu un strat fin de lac.

Pentru realizarea solzilor, Thorn a avut nevoie de 19 ore de lucru :„Am petrecut efectiv sute de ore desenand si lucrand la solzi. Am vrut sa modific unghiurile in care erau dispusi, cat si dimensiunile solzilor. Odata ce toata programarea a fost facuta, a durat 8 ore pentru reallizarea solzilor de pe fata, si inca 11 pentru cei de pe spatele chitarii. Si tot am mai intervenit si cu o dalta, pentru a adauga mai multe detalii. Totul e foarte aleator, dar pare chiar real. ”.

Hardware-ul negru, neck-ul de artar si fretboard-ul de abanos, sunt completate de sigiliul Targaryen – dragonul cu trei capete – gravat in argint pe primul fret si de cel lucrat manual pe pickguard-ul de piele. In ceea ce priveste tremolo-ul cu aspect vintage, pentru obtinerea sunetelor ce trimit cu gandul la dragonii casei, Weiss spune „Daca vrei sa ai o chitara potrivita pentru dragoni, atunci cred ca o sa ai nevoie de tremol. Pare sa fie chitara la care Daenarys(pana nu demult considerata ultimul Targaryen), daca ar avea timp sa cante la chitara.”.

Colectia Game of Thrones a necesitat peste 300 de lucru, cu mai mult de 100 de ore destinate fiecarui instrument in parte, pentru a fi pe demne de Marile Case pe care le reprezinta, cat si de fenomenul Game of Thrones si asteptarile fanilor.

Nu numai ca arata incredibil, dar aceste chitare si suna extraordinar. Pentru a vedea cum suna chitarele Stark, Lannister si Targaryen pe intro-ul seriei Game of Thrones, vezi videoclipul din articol.

 

Pentru mai multe evenimenteclipuri live , rock muzic cd’s & Vinyl’s viziteaza:

Magazin online => https://contemporary-establishment.ro/magazin-online

Event Planner => https://contemporary-establishment.ro/events/

PACHETE FOTO VIDEO IEFTINE => https://contemporary-establishment.ro/category/pachete-foto-video/

Event Tickets Online – Acceseaza link-ul => Bilete-Evenimente