FronT a lansat videoclipul pentru Single-ul “Arme Albe” Feat. Mihai (Breathelast)

FronT – Arme Albe feat. Mihai Breathelast

Trupa FronT a lansat videoclipul pentru single-ul “Arme albe“. Acesta este o colaborare cu Mihai aka Clor Mut de la formatia vocal instrumentala Breathelast (All amount of nothing…)

Piesa Arme Albe

Piesa a fost începută de ceva vreme, dar nu și-a găsit forma finală până anul acesta, când am și întrat cu ea în studio. Spre deosebire de “Colț de gând” care spune, practic să-ți mai dai timp ție să exiști printre munci și rutine (americănescul downshifting), “Arme albe” e despre realitatea din jur dictată de mediul politic toxic, corupt, poluat, viciat și putred, la fiecare pas. Insistă pe momentele acelea în care ne simțim mici, vulnerabili, inutili, în care suntem opriți violent (chiar dacă nu fizic) din a ne face aici un rost în viață, în care simțim un nod în gât de fiecare dată când ne uităm la copilul nostru și ne întrebăm, la 30 de ani de la revoluție: “oare dacă mama și tata erau în locul meu acum, și ar fi putut să plece, ar fi stat pe gânduri că poate pot schimba ceva?!”.

Am știut că trebuie să mai conțină o voce și-am știut că acea voce trebuia să fie cea a lui Mihai de la Breathelast, doar pentru că e un artist, un om atât de onest cu muzica lui și un solist vocal ireal de talentat pe felia lui.

Productie video: Ionut Șleam Anya Dimitrov | BlueCat Studio Albert Freeman David Andor Kiss

Producție audio: Adi “Bila” Uritescu | Lowbass5 Studio Deva Nick Burchall | Audio Animals UK Nimrod Szedlacsek | Corvin Recording Studio Cluj-Napoca Marius Costache | Studio148 Bucuresti

Mulțumiri speciale: Mihai “Clor Mut” Ionuț Andrei | Breathelast Zoli Vass | A.P. Road Studio Arpi Varga | Pikowatt Sound & Light Andrei Furnea Dénes Döbi Kiss | Casa Koala SRL și tuturor celor ce-au făcut posibil acest material

În 2009, la Cluj-Napoca, ne-am început drumul cu o componență ce includea membri ale unor trupe cunoscute din zonă și-am reușit, repede, să lăsăm o impresie bună pe scena locală, în special prin aparițiile în deschiderea unor nume consacrate din undergroundul muzical românesc.

Anul acela am scos primul nostru EP, 100% auto-produs, “Where Do You Go”, pe care-l găsiți pe pagina noastră de Soundcloud, iar cu piesa omonimă am reușit chiar să ajungem într-un top radio, la nivel național.

Datorită unor probleme de componență, apărute mult prea repede, am fost nevoiți să luăm o pauză de scenă, așa că următorii ani i-am investit în producția și compoziția unor piese noi, mai complexe, reorchestrarea celor inițiale, iar, la sfârșitul lui 2014, am reînceput activitatea de în lumina reflectoarelor, într-o formulă nouă, mai dinamică!

După câteva concerte și multe repetiții, în februarie 2015 am lansat “Left Inside”, primul single, care ne-a adus multă expunere, locuri pe câteva scene importante și multă căldură din partea publicului.

Din punct de vedere discografic, 2016 a-nceput cu lansarea Live-ului acustic “Cut the Cords Acoustic Sessions Live Vol.1″.

Al doilea single, “Alive”, însoțit de un videoclip zdrobi, a ieșit pe tub, pe 28 ianuarie 2016, iar asta, cel mai probabil, a influențat faptul că în 2016 ne-ați văzut la numeroase concerte, în toată țara, atât la festivaluri, cât și în cluburi, alături de prieteni vechi și noi deopotrivă.

În paralel, trupa FronT a avut plăcerea de-a cunoaște oameni noi și de-a reîntâlni prieteni vechi la concertele din România. Am fost onorați să participăm la festivaluri, evenimente și concerte de anvergură, la nivel național. Amintim, cu plăcere, de “20 de ani cu Vița de Vie” la Arenele Romane, “Bucovina Rock Castle“, “Măgura Wave Festival“, “Jaxx Rock Battle of the Bands” sau recenta lansare “Coma – Orizont“, de la Cluj-Napoca.

Anul 2016 s-a terminat, pentru FronT, cu apariția noului Lyric Video tip #mannequinchallenge, la piesa “Say”, inclusă pe EP.

Lansarea EP-ului “Alive”, pe 16 februarie 2017, în format digital, material de care suntem mândri și care întrupează eforturile noastre de până acum a marcat începutul anului formației. Simultan cu primul concert din turneul de promovare al EP-ului, pe 4 martie 2017, am lansat si Clipa Zero (Sus pe Scenă),pentru a completa imaginea trupei.

Din vara lui 2017 am început lucrul la următorul EP, material pe care plănuim să-l lansăm în 2018. Până-n acest moment, sesiunile de preproducție sunt pe făgașul normal și am lansat, deja primul extras. Puteţi asculta “Colț de gând” la radio, pe toate platformele digitale și desigur, pe youtube, însoțit de cel mai înduioșător videoclip pe care l-am realizat vreodată! “Colț de gând” îl are ca invitat pe vechiul nostru prieten Iulian Andercău de la Sky Swallows Challenger, care a rotunjit povestea acestui cântec cu câteva linii blânde pe chitară.

După câteva concerte prin țară, la sfârșitul anului trecut și începutul lui 2018, unde am avut plăcerea de-a deschide pentru prietenii noștri de la Luna Amară la BrașovIașiBucureștiRm. Vâlcea și Sibiu, am avut o perioadă ceva mai puțin fastă din cauza unor probleme de sănătate și personale, dar din fericire am trecut peste, împreună. Ne-am dus în studio cu Arme Albe, piesă pe care l-am invitat pe Mihai de la Breathelast (comanda  AICI single-ul Maluri), un prieten de suflet și un susținător necondiționat al trupelor mari și mici din undergroundul românesc. Videoclipul e în montaj și sperăm să-l urcăm pe tub cât de repede! Restul pieselor de pe material sunt încă în lucru, dar vor veni curând sub formă rotundă, de pus în CD player, sau de făcut stream pe platforme.

 

Pentru mai multe evenimenteclipuri live si fotografii viziteaza:

facebook.com/contemporaryestablishment

https://contemporary-establishment.ro/events/

youtube.com/contemporaryestablishmentro

Comanda bilete online pentru evenimentele preferate accesand link-ul => https://goo.gl/4T8BES