Alternosfera a Lansat Videoclipul Pentru Single-ul “Lucis” – Contemporary-Establishment

Alternosfera – Lucis

Dupa o perioada de absenta trupa Alternosfera revin in forta cu un videoclip nou. Numele single-ului este “Lucis” si a fost lansat  miercuri 21 noiembrie.

“Dupa o pauza concertistica de un an, trupa Alternosfera revine cu un nou single. Piesa Lucis se va regasi pe urmatorul album ce va fi lansat la inceputul anului 2019.

Primul single de pe viitorul album al trupei a fost scris in primavara acestui an si este o reinterpretare a Luceafarului eminescian. Ideea unui “remake alternosferic” al poemului scris de „domnul Mihai” a aparut in timp ce se lucra la aceasta piesa.

Videoclipul a fost realizat in colaborare cu cineastul Veaceslav Cebotari, iar marea partea a filmarilor au avut loc intr-un buncar autentic din Chisinau, construit in perioada sovietica, dupa al doilea razboi mondial.  ”

“Alternosfera este o formație de rock alternativ, din Chișinău, Republica Moldova, fondată la 13 decembrie 1998, activă în prezent, a cărei componență îi cuprinde pe Marcel Bostan – voce, clape; Sergiu Krasnov – bas; Marin Nicoară – chitară, clape și Eugen Berdea – tobe.
Începutul
Alternosfera a fost fondată de doi prieteni liceeni în 1998, prima repetiție având loc la 13 decembrie. Pe parcursul anilor, formația și-a schimbat componența, având în prezent doar 2 persoane din formula inițială, Marcel și Marin. În primii ani de existență formația își căuta tematica și stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experiență înregistrând primele demo-uri. [1] Primul concert are loc pe 23 noiembrie 1999 în Chișinău.

Primele albume (2005-2011)

Primul album “Orașul 511” a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr. 511, unde formația își avea sala de repetiție. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din Republica Moldova și România.

Cel de-al 2-lea album al formației, “Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică” a văzut lumina zilei în iunie 2007. Prin acest album Alternosfera a vrut să pună punct perioadei romantismului liric în creația sa.

În toamna 2008, Alternosfera lansează EP-ul “Flori din groapa Marianelor

ePIsodia (2012 – prezent)
Virgula reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formației Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” și „14”.

Chintesența tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante și celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relației sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă și univers. Conceptul ePIsodia își propune să devină inseparabil de Alternosfera și universul său: publicul.

Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlul pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separă și unește în același timp întregul de fracționar, raționalul de irațional, realitatea de vis, sentimentele distincte și episoadele discrete de șirul continuu al vieții, șir plasat în labirintul Alternosfera – Sfera – Cerc – π – 3,14 – al 3-lea album – Virgula – 14 piese – piesa a 3 de pe album e Virgula și are 3:14.”

Pentru mai multe evenimenteclipuri live si fotografii viziteaza:

facebook.com/contemporaryestablishment

https://contemporary-establishment.ro/events/

youtube.com/contemporaryestablishmentro

Comanda bilete online pentru evenimentele preferate accesand link-ul => https://goo.gl/4T8BES